وای فای دایرکت و نحوه استفاده از آن

wi-fi-direct-and-how-to-use-it-org-pic

ما در دنیای امروزه از اینترنت استفاده های زیادی می کنیم. از جمله کاربرد های آن در انجام کارها، فرآیند های تجاری، سرگرمی، اشترک گذاری فایل ها و … می باشد. اما زمانی ممکن است پیش آید که ما دسترسی به اینترنت را نداریم و یا از دست داده ایم. برای مثال زمانی که می خواهیم فایلی را برای همکار یا دوستمان ارسال کنیم و دسترسی به اینترنت نداریم در این زمان باید چه کاری انجام دهیم؟ وای فای دایرکت یک فناوری نوین می باشد که می تواند در این زمینه به ما کمک کند و مورد استفاده قرار گیرد. این قابلیتی می باشد که دستگاه های هوشمند موبایلی را قادر به این می سازد که فایل های خود را بدون اتصال به اینترنت و یا مودم وایرلس به یکدیگر ارسال و متصل کنند.

مقاله پیشنهادی : چگونه رمز وای فای را باز کنیم؟

وای فای دایرکت چیست؟

اگر شما دارای گوشی های هوشمند اندرویدی هستید، شاید تا به حال با گزینهwi-fi Direct  در قسمت wi-fi برای اتصال، در بخش منوی اشتراک گذاری مشاده کرده باشید. گوشی های هوشمند اندرویدی از امکانات بسیار زیادی برخوردار می باشند که یکی از این امکانات Direct wi-fi می باشد که وای فای مستقیم در زبان ما تعبیر می شود.

به بیانی ساده تر وای فای دایرکت دارای قابلیتی می باشد که دستگاه های هوشمند موبایلی را بدون نیاز به اینترنت و یا مودم وایرلس به اتصال با یکدیگر و اشتراک گذاری فایل ها قرار می دهد. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که این سرویس مخصوص دستگاه های هوشمند اندرویدی می باشد و امکان اتصال بی سیم و همچنین اشتراک گذاری داده های صوتی و تصویری را ممکن می سازد.

همانطور که به آن اشاره شد با استفاده از این وای فای می توانید بدون نیاز به اینترنت دو دستگاه مختلف را به یکدیگر متصل کنید. همچنین در مورد اسمارت فون های اندرویدی، شما می توانید بدون نیاز به اینترنت، کابل، عکس ها، ویدئو ها و یا فایل های مود نظر خود را با سرعت بالا جابه جا کنید.

امروزه اگر چه افراد از این ویژگی بسیار کاربردی  برای اهداف مختلفی استفاده می کنند، اما رایج ترین آن ها اشتراک گذاری فایل ها، چاپ بی سیم، انجام بازی های چند نفره، همگام سازی سریع، به اشتراک گذاری صفحه نمایش و ضبط از نمایشگر می باشد. همچنین برخلاف وای فای معمولی که با شبکه اینترنت گره خورده است و برای کار به این شبکه نیازمند می باشد، wi-fi Direct نیازی به مودم بی سیم ندارد و به صورت مستقیم می تواند ارتباط وای فای را بین دو یا چند نفر برقرار سازد.

ذکر این نکته که قابلیت wi-fi Direct در آیفون، آیپد و آیپاد از تاچ هایی استفاده شده اند که حداقل از ios7 بهره مند باشند. این قابلیت و ویژگی در دستگاه های ios اپل با نام قابلیت ایردراپ (AirDrop) شناخته می شود. این قابلیت ایردراپ همانند سیستم عامل اندروید که در واقع مبتنی بر قابلیت wi-fi Direct می باشد، می توانید به سرعت و به شکل بی سیم فایل های خود را با دستگاه های ios دیگر به اشتراک گذارید.

مقاله پیشنهادی : نحوه وصل شدن به وای فای مخفی در گوشی و کامپیوتر

نحوه استفاده از وای فای دایرکت در گوشی های اندرویدی

در سیستم wi-fi Direct، یک شبکه مرکزی و یا یک مسیر یاب بی سیم وجود ندارد تا اطلاعات را بین دستگاه های متصل به آن شبکه و یا مسیر یاب اشتراک گذاری کند. به جای شبکه مرکزی و یا مسیر یاب در wi-fi Direct یک دستگاه به عنوان نقطه دسترسی یا همان هات اسپات عمل می نماید.

دیگر دستگاه ها با استفاده از پروتکل wpa، wps، wpa2 به این دستگاه هوشمند متصل شده و تا زمانی که دستگاه ها با این دستگاه هوشمند ارتباط برقرار کنند، به راحتی می توانند داده ها با یکدیگر به اشتراک گذارند و حتی دیگر نیاز به اتصال اینترنت هم ندارد. برای این که ارتباط با wi-fi Direct امن باشد، wi-fi Direct گذاشتن یک پین کد و یا اسکن کردن یک کد QR برای ازتباط با شبکه وای فای، الزامی می باشد.

ما در این بخش به آموزش استفاده از ویژگی وای فای دایرکت در گوشی های اندرویدی می پردازیم.

  • برای استفاده از wi-fi Direct در ابتدا به بخش تنظیمات گوشی اندرویدی خود بروید.
  • به بخش اتصالات و ارتباطات که با گزینه Connections نمایش داده می شود یا به گزینه Wi-Fi وارد شوید.

  • حال در قسمت More Settings بر روی Additional settings ضربه بزنید.

  • سپس در بخش Other Connection Methods بر روی گزینه Wi-Fi Direct تب کنید.

  • سیستم با سرعت با قابلیت wi-fi Direct به دنبال دستگاه های اطراف می گردد.

  • در این مرحله برای ارسال مستقیم یک فایل، فقط کافی است که روی فایل مورد نظر گزینه share را لمس کرده و از بین امکانات بر روی گزینه wi-fi Direct ضربه بزنید تا بدین صورت از این سرویس استفاده کرده و فایل مورد نظر را برای کاربر مقابل ارسال کنید.

شرکت هایی که از وای فای دایرکت پشتیبانی می کنند

در سال ۲۰۰۸ میلادی، شرکت اینتل ویژگی وای فای دایرکت را بر روی پلتفرم centrino2 تعبیه کرد. به واسطه پشتیبانی شرکت اینتل دستگاه هایی که دارای ویژگی wi-fi Direct بودند؛ می توانستند به یک کامپیوتر نوت بوک متصل شده که به عنوان نقطه دسترسی در شبکه همانند wi-fi Direct، عمل می نمود.

پس از آن گروه فناوری Marvell، شرکت های Ralink، Broadcom و … نیز از ویژگی های wi-fi Direct در محصولات شان حمایت کرده و و اولین محصولاتشان که مجهز به این ویژگی بود  را در سال ۲۰۱۰ میلادی ارائه دادند.

بنابراین ویژگی wi-fi Direct برای کامپیوتر، به احتمال زیاد از این زمان بود و رایج شد. ویژگی wi-fi Direct لپ تاپ ها و کامپیوتر ها به دلیل فعال بودن کارت رایانه ای در این دستگاه ها جایگذاری شده اند.

نتیجه گیری

در پایان برخلاف بلوتوث شما نیاز به فعال کردن ویژگی wi-fi Direct نخواهید داشت و به طور معمول فعال بوده، اما زمانی که شما بر روی آن ضربه بزنید، شروع به اسکن می کند و به طور معمول بر روی حالت standby می باشد؛ به این نکته توجه داشته باشید در زمان استفده از wi-fi Direct نمی توانید از اینترنت استفاده کنید. ما در این مقاله سعی کردیم شما را با وای فای دایرکت و ویژگی های آشنا کنیم. شما می توانید برای آموزش های بیشتر در این زمینه به سایت ما به نشانی www.pcbartar.com مراجعه فرمایید.