در ابتدای شروع کار همه چیز به خوبی پیش می رود . سیستم به سرعت راه اندازی می شود و برنامه ها با سرعت قابل قبول اجرا می شوند . ولی بعد از گذشت زمان مشکلات کم کم شروع می شوند و واژه ی hang مدام برای کاربران تکرار می شود . به دنبال این مشکلات سؤالات متعددی برای کاربران به وجود می آید که چه چیزی باعث کاهش سرعت ویندوز شده است ؟ چرا باید مدام سیستم را rest کنیم و در نهایت این سؤال که آیا زمان ارتقاء سیستم فرا رسیده است یا نه ؟ کاهش کارایی کامپیوتر می تواند دلایل متعددی داشته باشد . در این مقاله سعی داریم به بعضی از آن ها اشاره کنیم .
وجود spyware و یا ویروس روی ویندوز
وجود ویروس ها و یا spyware ها از تهدید های مهم در کامپیوتر می باشند که می توانند به صورت مشهوری باعث کاهش سرعت ویندوز گردند . اولین اقدام برای مبارزه با این مشکل استفاده از نرم افزار های آنتی ویروس و آنتی spyware است که می توانیم این کد های مخرب را شناسایی و آن ها را تخریب کنیم . در صورتی که این نرم افزار ها نیز تأثیر گذار نباشد می توانیم اقدامات زیر را انجام دهید :
- شناسایی و توقف پردازه های مشکوک از طریق windows task manager
- شناسایی و متوقف کردن سرویس های مشترک از طریق management console
- شناسایی و حذف فایل های مشکوک
در صورت عدم موفقیت آمیز بودن موارد اشاره شده ، ویندوز را باحالت safe mode فعال و مجدداً عملیات فوق را تکرار کنید .
جهت آشنایی بیشتر با دلایل کاهش سرعت ویندوز با شماره ما تماس و از مشاورین متخصص ما در برتر رایانه راهنمایی بگیرید .
حرارت و دمای پردازنده
پردازنده های جدید حرارت زیادی تولید می کنند . به همین دلیل است که اکثر آن ها به ابزار خنک کننده نیاز دارند . در صورت افزایش حرارت پردازنده ، سرعت سیستم کاهش و رفتار آن تصادفی می گردد . مادر برد های جدید قادر به مانیتورینگ حرارت پردازنده بوده و می توانند وضعیت آن را با استفاده از پتانسیل های موجود در Bios گزارش می نمایند .
فن CPU ممکن است به دلایل زیادی دچار مشکل شده باشد :
- وجود گرد و خاک در فن
- خرابی موتور فن
- خرابی یاتاقان های فن
بیشتر مواقع با گوش دادن به صدای کامپیوتر می توانیم از خرابی های فن CPU مطلع شویم . در صورت خرابی ممکن است باعث ایجاد صر و صدای زیاد یا حتی لرزش در کیس شود . در بسیاری از موارد ممکن است نیاز به تعویض فن نباشد و بتوانیم با استفاده از هوای فشرده گرد و خاک های آن را پاک کنیم و زمینه ی استفاده مجدد را فراهم کنیم .
استفاده از حافظه ی مناسب
حافظه اصلی یا همان RAM به دلایل مختلفی می تواند دچار مشکل شود :
- پایین بودن سرعت RAM نسبت به سرعت پردازش سیستم
- وجود اشکالات موجود در RAM
- افزایش غیر قابل حرارت RAM
در گذشته خرید رم کار ساده ای بود و صرفاً لازم بود که خریدارن به سرعتی که مادر برد از آن حمایت می کند آگاهی داشته باشند . در صورت استفاده از حافظه ای که قادر به تأمین حداکثر مشخصات سیستم نمی باشد ، کارایی سیستم کاهش خواهد یافت .
وجود اشکلات جزئی در تراشه های RAM می تواند کاهش سرعت ویندوز را به همراه بیاورد یا باعث نمایش صفحه ی معروف Screen Blue شوند.
در صورتی که تراشه های RAM حرارت بالایی تولید کنند باید یک فن جداگانه برای خنک کردن حافظه خریداری گردد . درصورتی که مادر برد از فن حافظه حمایت نمی کند می توانید یک کارت فن جداگانه خریداری و آن را در یکی از اسلاید های PCI نصب کنید .
ایجاد مشکل برای هارد دیسک
قبل از بروز مشکلات غیر قابل جبران برای هارد دیسک می توانیم از علائم مختلفی برای جلوگیری از این فاجعه استفاده کرد . از علائم اولیه خرابی هارد دیسک می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- کند بودن سرعت دستیابی به اطلاعات بر روی درایو هارد خراب
- مشاهده ی تعداد قابل توجهی از سکتور های بد در رم و استفاده از برنامه هایی نظیر scandisk و chkdsk
- مشاهده بی دلیل Screen Blue
- بروز اشکال در راه اندازی سیستم به طور متناوب
در صورت مدیریت سیستم از راه دور و یا عدم امکان خاموش نمودن سیستم به منظور بررسی مشکل می توانیم از برنامه هایی که وضعیت هارد دیسک را منیتور می نمایند ، استفاده نمود .
تنظیمات Bios
یکی از مواردی که می تواند نقش بسیار زیادی در کاهش سرعت ویندوز داشته باشد معمولاً جدی گرفته نمی شود ، تنظیمات Bios
است . اکثر کاربران تنظیمات Bios را همانطور که در شرکت تولید کننده انجام شده است ، پذیرفته و آن را در همان وضعیت استفاده می کنند . عدم مطابقت تنظیمات Bios با پیکربندی بهینه سیستم ، از جمله عوامل مهم در کاهش سرعت سیستم هستند .
به منظور آگاهی از تنظیمات بهینه Bios با توجه به نوع مادر برد یک بانک اطلاعاتی خاص وجود ندارد ولی با یک جست وجوی ساده بر روی نام مادر برد و Bios می توان به تنظیمات جدید دست یافت . برای این کار کافیست به سایت تولید کننده مادر برد مراجعه کنید و بعد از دریافت نرم افزار و دستور العمل های مربوطه ، اقدام به ارتقاء Bios نمایید .
ارسال نظر
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.