آشنایی با انواع رم های کامپیوتر | آموزش جامع کامپیوتر و موبایل

familiarize-yourself-with-all-kinds-of-computer-rams

RAM کلمه ی اختصاری Random Access Memory یعنی حافظه با دسترسی تصادفی یا به طور ساده تر سلول های حافظه قابل دسترس است و یک نوع حافظه کوتاه مدت کامپیوتر محسوب می شود . رم را می توان از معروف ترین حافظه ی مورد استفاده در کامپیوتر دانست به همین دلیل در این بخش از مقاله کمک رایانه برتر می خواهیم شما را با رم کامپیوتر و انواع آن آشنا کنیم پس در ادامه همراه ما باشید .

معرفی انواع رم کامپیوتر و ویژگی های آن

به طور کلی سه نوع مدل رم DDR1 ، DDR2 و DDR3  به عنوان حافظه کامپیوتر دانست که در دسته SDRAM  قرار دارد . کلمه ی DDR مخفف کلمه Double Date Rate Ram  که با استفاده از آن می توان دو داده در هر سیکل ساعت انتقال یا به معنای واضح تر دو برابر شدن پهنای باند SDRAM های قبلی بود .

در مدل های دیگر رم DDR2  و DDR3 به ترتیب چهار داده و هشت داده در هر سیکل انتقال می یابد . با اینکه هر سه حافظه ذکر شده کارکرد مشابه ای در انجام عملیات دارند اما از لحاظ شکل ظاهری و طراحی عملکر نقطه مخالف هم هستند .

انواع رم های کامپیوتر

حجم حافظه یا رم کامپیوتر

از آنجا که واحد مقدار حافظه رم را گیگابیات می گویند،  با استفاده از سلول هایی که در تراشه های رم موجود است می تواند دیتا را به صورت موقت در خود نگه دارد . در واقع حافظه رم میزان همین سلول ها است و نشان دهنده حجم تراشه های ماژول است .

از مهم ترین ویژگی های رم سرعت یا فرکانس رم است که واحد آن هرتز یا مگاهرتر است و در اصطلاح به باس Bus معروف است .

تفاوت انواع رم کامپیوتر

همانگونه که گفته شد تفاوتی از لحاظ شکل ظاهری ، سرعت و انتقال دیتا میان رم های گفته شده است . فرقی که از لحاظ ظاهری میان این رم ها وجود دارد در محل شکاف بین پین ها است به این صورت که فاصله بین DDR و DDR2 کم است و خیلی به هم نزدیکند در صورتی که فاصله میان  DDR2 ، DDR3 و DDR4 زیاد است .

سرعت DDR4 معادل ۲۱۳۳ مگاهرتز که بیشترین سرعت را میان بهترین رم های DDR3 دارد .

حافظه یا رم به دو بخش اصلی خانه های حافظه و بافر ورودی و خروجی تقسیم می شود که این بخش ها در قسمت  داخلی ماژول رم وجود دارد . تفاوت در انتقال دیتا میان خانه های حافظه و بافر به صورت ۲ بیتی است یعنی ۲ بیت میان خانه های حافظه و بافر جابه جا می شود که در رم DDR4 چهار بیتی و در رم DDR3 به صورت ۸ بیتی می باشد . در تفاوت بین انتقال دیتا رم DDR3 بیشتر از رم  DDR و DDR2 می باشد

ارتقا و افزایش حافظه یا رم کامپیوتر

در صورتی می خواهید رم خود را ارتقا دهید ابتدا باید قدرت CPU دستگاه را در نظر داشته باشید و از قدرت پردازنده دستگاه اطمینان پیدا کنید و بعد از آن می توانید رم را ارتقاء دهید . پیشنهاد می کنیم که قبل از تعویض ویندوز به ویندوز های بالاتر به فکر افزایش رم خود باشید .