آموزش کاریکاتور

cartoon-training-org-pic

کاریکاتور زیر شاخه ای از رشته طراحی چهره است و برای کشیدن آن احتیاج به رعایت قوانینی وجود دارد . برای کاریکاتور کشیدن احتیاج به یادگیری طراحی پایه الزامی است و این هنر خود نیز به شاخه ‌های مختلفی تقسیم می شود که از آن ها می توان به کاریکاتور چهره ، کاریکاتور هجایی ، کمیک استریپ ، کارتون موضوعی و … اشاره کرد . کاریکاتور ذهن افراد را با اغراق سازی به طور کامل آشنا می نماید و خلاقیت افراد را افزایش می دهد ، به همین علت برای به چالش کشیدن ذهن بسیار کاربردی می باشد . در ادامه این مطلب به آموزش کاریکاتور خواهیم پرداخت و موارد کلی در رابطه با این هنر را بیان می کنیم ، همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید : آشنایی با برنامه پینترست و قابلیت های آن

آموزش کاریکاتور - تصویر دو

آموزش کاریکاتور چهره

کشیدن کاریکاتور به نگاه شما به محیط و اطرافیان بستگی دارد و به همین علت روش مشخصی برای این کار وجود ندارد . در آموزش کاریکاتور چهره می ‌توان اصول کلی را بازگو کرد و بقیه موارد به خلاقیت و نوع دید افراد بستگی دارد . در این هنر تکنیک هایی وجود دارد که به هنرمند کمک می کند تا ویژگی های مهم و منحصر به فرد را در یابد و آن ها را به وسیله اغراق نمایی برجسته سازد . برای کشیدن کاریکاتور صورت در ابتدا باید فرم سر و محل قرار گیری چشم ، بینی و دهان را تشخیص دهید که برای تشخیص این موارد اصولی وجود دارد که باعث ساده شدن آن می شود . شما باید ابتدا حالت کلی سر را مشخص کرده و سپس محل قرارگیری چشم ها و فاصله آن ها از یکدیگر را تعیین کنید و بعد از آن بینی و دهان را مشخص نمایید . به این ترتیب حالت کلی چهره شکل می گیرد و شما می توانید در کشیدن این موارد اغراق کنید و آن ها را کمی متفاوت تر از چهره واقعی فرد ترسیم کنید . در نهایت سایر جزئیات مانند خال، مدل مو، چال گونه و … را به طرح اضافه نمایید .

همچنین بخوانید : استفاده از کد رنگ طلایی در طراحی ها

دیگر نکات با اهمیت در آموزش کاریکاتور چهره

با اهمیت ترین مورد در کشیدن اجزای چهره اغراق مناسب و متناسب با سایر قسمت های صورت می باشد و این مرحله باعث تاثیر گذاری اثر شما خواهد شد . هنگامی که شما یک پرتره را به طور معمولی می کشید باید از تناسبی که در چهره وجود دارد استفاده نمایید و در غیر این صورت اثر شما غیر قابل قبول خواهد بود ، ولی در آموزش کاریکاتور قوانین خاصی در این رابطه وجود ندارد و شما می توانید با توجه به درک خود چهره افراد را طراحی کنید. مثلاً می‌ توان بینی را بیش از حد بزرگ یا کوچک نمود یا یکی از چشم ها را بزرگ تر از دیگری کشید . همچنین چارچوب کلی صورت با توجه به خلاقیت و سلیقه شما ایجاد خواهد شد، به همین علت کشیدن چارچوب کلی به صورت کمرنگ بسیار حائز اهمیت است و بعد از مشخص شدن طرح کلی می ‌توان آن ها را کامل نموده و جزئیات را اضافه کرد. در نظر داشته باشید که اغراق بیش از حد باعث جلوه زشت اثر شما خواهد شد و نمی توان در آن زیاده روی کرد.

آموزش کاریکاتور - تصویر یک

جهت مطالعه مقاله های آموزش نرم افزارهای کاربردی حتما کلیک کنید

آموزش کاریکاتور طنز و مفهومی

در آموزش کاریکاتور طنز و مفهومی خلاقیت بسیار دارای اهمیت است و اولین قدم در این کار سوژه یابی می باشد. سوژه شما می ‌تواند مرتبط با مسائل روز یا چیزی که ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. سپس باید در نظر بگیرید که قصد دارید چه چیزی در رابطه با سوژه خود را برجسته تر نمایید و بیشتر به آن بپردازید. در این مرحله باید عناصر مهم در رابطه با سوژه خود را تفکیک کنید، مثلا سوژه شما می تواند مربوط به پرداختن بیش از حد به فضای مجازی باشد. در این سوژه می‌ توان از گوشی موبایل، تبلت، مودم و … برای نمایش این موضوع استفاده نمود . برای مثال در کاریکاتور زیر یک مهمانی به تصویر کشیده شده که در آن تمامی افراد غرق در فضای مجازی هستند و صاحبخانه برای پذیرایی از آنها از رمز وای فای در کنار چای استفاده می نماید. خلاقیت کاریکاتوریست در این اثر کاملاً مشهود است و انسان را به تفکر وا میدارد. بعد از مرحله سوژه یابی و انتخاب عناصر به ترکیب بندی صحنه می رسیم که باید این عناصر را در کنار یکدیگر در صفحه قرارداد و چارچوب کلی را مشخص نمود. در این مرحله نیز تنها به کشیدن طرح ساده و بدون جزئیات افاقه خواهیم کرد. بعد از آن زاویه دید را تعیین کرده و جزئیات را به آن اضافه می کنیم و در نهایت به رنگ ‌آمیزی خواهیم رسید.

آموزش کاریکاتور - تصویر سه

شما می توانید بعد از طراحی طرح کلی آن را در فتوشاپ پیاده کنید و رنگ آمیزی را در داخل این برنامه انجام دهید و یا طرح را روی کاغذ کشیده و از مداد رنگی، پاستل، آب رنگ و… برای رنگ زدن طرح استفاده نمایید. همچنین نوشتن جملات در کشیدن کاریکاتور های داستانی بسیار مورد توجه قرار می گیرد و می توان از آن ها در مجلات اینترنتی استفاده نمود.