روش های تست آنتی ویروس و برنامه های امنیتی

antivirus-testing-methods-and-security-programs=pic-1

با پیشرفت علم و فناوری بحث امنیت در شبکه ها و پلتفرم های مختلف ، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. حملات هکری و انواع و اقسام ویروس های کامپیوتری وجود دارند که امنیت کاربران و بسیاری از سازمان ها را به شکل قابل توجهی به خطر می اندازند و باعث از کار افتادن دستگاه ها و ابزار های آن ها می شوند. این موضوع موجب بروز آسیب های جبران ناپذیر برای افراد می گردد و خسارت زیادی را به ارزش های یک سازمان وارد می کند. آنتی ویروس ها نرم افزار های بسیار کاربردی هستند که به نوبه خود توانسته اند از خطرات این مسیر تا حدودی بکاهند اما قبل از استفاده از هر نوع آنتی ویروسی نیاز است از سطح کارایی و قدرت آن آگاهی پیدا کنیم و تضمینی برای حفاظت از حریم خود محیا نماییم ؛ به همین منظور نیاز است از تست آنتی ویروس کمک بگیریم.

از آنتی ویروس ها برای شناسایی فایل های آلوده و ویروس ها استفاده می شود تا از این طریق سیستم از حملات احتمالی مصون بماند. اما از آنجایی که یک آنتی ویروس خوب باید از کارایی مناسبی برخوردار باشد پیشنهاد می دهیم در ادامه با آموزش روش های تست آنتی ویروس و برنامه های امنیتی همراه ما باشید.

روش های تست آنتی ویروس و برنامه های امنیتی - برتر رایانه

روش های تست آنتی ویروس کدام اند؟

روش اول

در این روش با استفاده از یک فایل متنی تحت عنوان  EICAR می توانیم قابلیت های آنتی ویروس ها را بسنجیم. این فایل متنی شامل مجموعه ای از حروف و علامت ها است و هیچ گونه آسیب و ضرری برای دستگاه شما ندارد ؛ بنابراین با این روش می توانید به آسانی از کارایی آنتی ویروس خود اطمینان پیدا کنید.

البته خودتان هم می توانید فایل EICAR را با جایگذاری جمله زیر درون فایل متنی بسازید.

*X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H

پس از این کار آنتی ویروس با هشداری شما را متوجه ویروس خواهد کرد که می توانید با حذف فایل این مورد را برطرف نمایید.

روش دوم

SpyShelter Test Tool نیز یکی از ابزار های شناسایی قابلیت آنتی ویروس هاست .

این سرویس وبکم و محتویات کلیپ بورد را زیرنظر می گیرد. بنابراین به نوعی یک برنامه مخرب محسوب می شود که باید توسط آنتی ویروس ها معرفی شود. البته این را هم بگوییم که این برنامه به هیچ وجه خطری ندارد و تنها برای بررسی وضعیت آنتی ویروس ها بکار گرفته می شود.

روش سوم

با استفاده از AMTSO می توانید یک تست کامل از آنتی ویروس خود بگیرید و آن را بسنجید. این برنامه با عبور دادن آنتی ویروس شما از سد های امنیتی بررسی می کند که آیا می تواند در برابر این مشکلات دوام بیاورد یا خیر.

روش چهارم

AV-Comparatives از دیگر ابزار های تست آنتی ویروس است که به بررسی مقاومت آن دربرابر انواع روش های نفوذ می پردازد.

روش پنجم

!ShieldsUP یک سایت است که با بررسی پورت های باز به شما کمک می کند تا جلوی نفوذ هکر ها را بگیرید. کاری که این وبسایت انجام می دهد ارسال درخواست است. در صورتی که دستگاه شما درخواست ها را بپذیرد ؛ یعنی راه برای نفوذ باز است و نیاز به بررسی دارد.

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین آنتی ویروس ها برای کامپیوتر در سال ۲۰۲۲

تست آنتی ویروس و امنیت

علاوه بر اسکنر ها و تست آنتی ویروس نیاز است امنیت سیستم هم تست شود. تست امنیت یک فرایند جهت یافتن نقص‌ در سیستم‌ های امنیتی است که برای حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات افراد به کار می رود. در واقع تست امنیت برای بررسی نقاط ضعف و مکان هایی بکار می رود  که امکان نفوذ از طریق آن برای هکران فراهم است. از جمله مواردی که در تست امنیت مورد بررسی قرار می گیرند می توان به احراز هویت ، دسترسی ها ، مجوزها ، اطلاعات خصوصی و… اشاره کرد.

ابزار های مختلفی جهت بررسی مسائل امنیتی وجود دارد که در ادامه برخی از آن ها را عنوان خواهیم کرد.

  • ابزار Arachni: این ابزار می تواند آسیب هایی نظیر ورود نامعتبر ، درج فایل‌ های محلی از راه دور ، SQL injection و XSS injection را مورد بررسی قرار دهد.
  • ابزار Grabber: این ابزار فاقد رابط کاربری است و برای وبسایت ها و انجمن ها مورد استفاده قرار می گیرد. این سرویس با زبان پایتون نوشته شده و آسیب های مربوط به فایل‌ های پشتیبان ، File inclusion ، تایید هویت AJAX و SQL injection را شناسایی می کند.
  • ابزار Wapiti: یک ابزار تست امنیت وب است که آسیب های امنیتی را در حوزه های بسیاری از جمله جعبه سیاه هواپیما بررسی می کند .
  • ابزار Wfuzz: یک ابزار دیگر برای تست امنیت وب است که به زبان پایتون نوشته شده و با خط فرمان می توان از آن استفاده کرد ؛ چرا که رابط گرافیکی ندارد .
  • ابزار iron wasp: یک ابزار متن باز است که بسیاری از آسیب پذیری های وب را می تواند شناسایی کند که از جمله آن ها می توان به Broken authentication ، Cross-site scripting ، CSRF ، Hidden parameters و Privilege escalation اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: نحوه غیر فعال سازی آنتی ویروس در ویندوز ۱۱

معرفی آنتی ویروس های کاربردی

در این قسمت قصد داریم چند آنتی ویروس آنلاین معرفی کنیم که آشنایی با آن ها می تواند کاربردی باشد:

ESET: یک از آنتی ویروس های معروف که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ESET‌ است. برای استفاده از آن می توانید وارد www.eset.com/us/online-scanner شوید و Scan Now راانتخاب کنید. در این مرحله یک برنامه لود می شود که امکان شناسایی ویروس به صورت آنلاین را برای شما فراهم می کند.

BitDefender: این مورد یک سایت بسیار عالی است که در عرض ۶۰ ثانیه محتوای کامپیوتر شما را بررسی می کند. برای این کار وارد سایت quickscan.bitdefender.com شوید و رویscan now ‌ کلیک کنید.

Trendmicro: با مراجعه به این سایت هم می توانید خیلی راحت ویروس ها را شناسایی نموده و از شر آن ها خلاص شوید.

در این مقاله از برتر رایانه به مسائل مربوط به امنیت و آنتی ویروس ها پرداختیم. در واقع امنیت از مسائل حساس و پر اهمیت در حوزه کامپیوتر است که این روز ها به علت افزایش حملات هکری در سراسر جهان ، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین نیاز است با مفاهیم این موضوع آشنا شویم و راه های مقابله با آن را بدانیم .