آموزش روش های پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱

learn-how-to-partition-your-hard-drive-in-windows-11-pic-7

درایو ها در ویندوز با نام C ، D و… نمایش داده می شوند که می توانید حجم و فضای ذخیره سازی هر کدام را به دلخواه تغییر دهید. به طور کلی فرمت و پارتیشن بندی هارد یا همان تقسیم بندی هارد دیسک اولین کاری است که برای استفاده از آن باید انجام داد. البته می توان این کار را انجام نداد و همه حجم حافظه را یک پارتیشن در نظر گرفت اما با این حال انجام پارتیشن بندی درست هارد باعث می شود که بتوانید راحت تر داده ها و اطلاعات را مدیریت نمایید. در این مطلب روش های پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ را آموزش خواهیم داد که پیشنهاد می کنیم قبل استفاده از این روش ها حتما از اطلاعات مهم خود بکاپ بگیرید ؛ چرا که با پارتیشن بندی هارد معمولی و SSD اطلاعات قبلی از بین می رود.

بیشتر افراد تصور می کنند که پارتیشن بندی هارد تنها هنگام نصب ویندوز امکان پذیر است ؛ در حالی که می توان این کار را بعد از نصب نیز انجام داد. در ادامه با آموزش پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ همراه برتر رایانه باشید.

پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ به کمک Disk Management

اولین روشی که برای پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ پیشنهاد می کنیم از طریق Disk Management قابل انجام است.

برای استفاده از این روش روی منوی استارت راست کلیک نموده و گزینه Disk Management را انتخاب نمایید. البته به جای انجام این کار می توانید روی منوی استارت بزنید و عبارت disk partitions را در فیلد جستجو وارد کنید.

در ادامه گزینه Create and format hard disk partitions را انتخاب نمایید تا درایو ها و پارتیشن های موجود به صورت Disk 0 ، Disk 1  و… به شما نمایش داده شود.

روش های پارتیشن بندی هارد در ویندوز - سایت برتر رایانه

در این صفحه روی درایو مورد نظر خود راست کلیک نموده و روی گزینه Shrink Volume بزنید.

با انجام این کار پیغام Quering volume for available shrink space. please wait for a while به شما نمایش داده می شود و پنجره جدیدی برای شما باز خواهد شد که باید میزان فضای مورد نظر خود را برای این پارتیشن به مگابایت تایپ کنید و سپس روی Shrink کلیک نمایید.

روش های پارتیشن بندی هارد در ویندوز - برتر رایانه

در مرحله بعد روی unallocated راست کلیک کنید و از منوی باز شده گزینه New Simple Volume را انتخاب نمایید.

سپس روی  Next بزنید و در بخش simple volume size مجدداً میزان حجم پارتیشن را وارد نمایید و مجدداً روی دکمه Next بزنید.

در ادامه حرف انگلیسی مدنظر خود را برای پارتیشن تایپ کنید و روی Next کلیک نمایید.

پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ به کمک Disk Management

در بخش Volume label نیز می ‌توانید نامی برای درایو خود تعیین کنید.

سپس بخش file system را روی گزینه NTFS تنظیم نموده و بعد از اینکه روی Next زدید ، دکمه Finish را انتخاب کنید تا پارتیشن ایجاد شود.

افزایش و تغییر پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱

بیشتر بخوانید: نحوه تنظیم خاموش شدن خودکار سیستم در ویندوز ۱۱

افزایش و تغییر پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱

بعد از ساخت درایو در ویندوز می توانید یکی از درایو ها را حذف نموده و هر زمان که تمایل داشتید ظرفیت درایو مورد نظر خود را افزایش دهید. البته پیشنهاد می کنیم قبل از انجام این کار حتماً از درایوی که قصد حذف کردن آن را دارید بکاپ بگیرید.

در مرحله اول برای افزایش و تغییر پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ وارد Disk Management شوید و بعد از انتخاب درایو مورد نظر روی آن راست کلیک کرده و روی گزینه Delete Volume بزنید.

با انتخاب گزینه Yes این درایو حذف می‌ گردد و ظرفیت آن به عنوان فضای Unallocated شناخته می شود.

پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ هنگام نصب

در مرحله بعد روی درایوی که قصد دارید ظرفیت آن را افزایش دهید راست کلیک کنید و گزینه Extend Volume را انتخاب نمایید.

در اینجا طی چند مرحله روی دکمه Next بزنید تا دکمه Finish به شما نمایش داده شود و با انتخاب آن به درایو مور نظر شما ظرفیت افزوده شود.

شاید بتوان گفت این روش ساده ترین روشی است که می توانید برای افزایش حجم یک درایو انجام داد ، بدون اینکه پیچیدگی خاصی داشته باشد. تنها توجه داشته باشید که مراحل را به درستی طی کنید تا مشکلی برای سیستم به وجود نیاید. در ادامه نیز روش دیگری را آموزش خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: آموزش فعال سازی چند دسکتاپ در ویندوز ۱۰

پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ هنگام نصب

با اینکه پارتیشن بندی هارد در ویندوز ۱۱ را می توانید بعد از نصب نیز به کمک روش های فوق انجام دهید اما امکان انجام این کار حین نصب نیز وجود دارد. برای پارتیشن بندی هارد صفر باید ابتدا ویندوز را به کمک فلش بوتیبل بالا بیاورید. اگر به نحوه انجام این کار آشنایی ندارید می توانید با کلیک روی لینک به آموزش انجام این کار منتقل شوید.

برای شروع کار دکمه ای را فشار دهید و روی Next  بزنید. سپس دکمه Install now را انتخاب کنید. در این مرحله باید product key را وارد نمایید. البته اگر دوباره در حال نصب ویندوز هستید روی Skip  بزنید.

در ادامه تیک گزینه I accept the license terms را بزنید و بعد از کلیک روی دکمه Next نوع ویندوز را انتخاب نمایید و مجددا روی Next بزنید.

سپس Custom: Install Windows only (advanced) را انتخاب نمایید و درایو مورد نظر را برای نصب ویندوز تعیین کنید. در ادامه روی Delete بزنید.

در مرحله بعد درایو Drive 0 Unallocated Space را انتخاب کنید و روی New  بزنید.

در این مرحله باید ظرفیت درایو را به مگابایت وارد نمایید. از آنجایی که برای نصب ویندوز حداقل ۲۰ گیگابایت فضا نیاز است بهتر است که درایو جدید بین ۶۰ الی ۱۰۰ گیگابایت فضا داشته باشد تا در آینده به راحتی بتوانید ویندوز خود را آپدیت کنید. بعد از وارد کردن میزان فضای درایو روی Apply بزنید و OK کنید.

روش های پارتیشن بندی هارد در ویندوز - شرکت طراحی سایت برتر رایانه

در مرحله بعد روی Drive 0 Unallocated Space بزنید و New را انتخاب کنید تا بتوانید با فضای باقی مانده سایر پارتیشن ها را ایجاد نمایید. سپس روی Drive 0 Partition 4 (Primary) و Next  کلیک کنید. با انجام این مراحل نصب انجام می شود و در نهایت نیز باید به بخش out-of-box experience (OOBE) بروید و اکانتی برای پایان دادن نصب ایجاد نمایید.