مطمئناً تمامی گوشی های هوشمند با وجود اپلیکیشن هایی که روی آن ها می توان نصب کرد کاربردی می شوند و بدون نصب برنامه مانند گوشی های ساده عمل می کنند. بنابراین می توان گفت که اپلیکیشن ها دارای اهمیت بسیار زیادی هستند و با استفاده از آن ها می توان نیاز های خود از جمله دسترسی به شبکه های اجتماعی، برنامه های ورزشی، کتاب های الکترونیکی و… را رفع نمود. به طور معمول این اپلیکیشن ها نیازمند دسترسی هایی به گوشی موبایل شما می باشند که در برخی مواقع ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی شوند. به همین علت در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با دسترسی های اپلیکیشن اندروید توضیحات کاملی را به شما ارائه کنیم. لطفاً تا انتها همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید: روت کردن گوشی های اندروید
دسترسی های اپلیکیشن اندروید چیست؟
دسترسی های اپلیکیشن اندروید برای بسیاری از برنامه ها مورد نیاز می باشد. به این طریق می توان به برنامه های مختلف اجازه داد تا به یکدیگر دسترسی داشته باشند. علاوه بر آن برخی از اپلیکیشن ها اجازه دسترسی به ویژگی های سخت افزاری موبایل شما مانند دوربین را نیز می خواهند و بدون آن ناکارآمد خواهند شد. برای مثال در صورتی که بخواهید از اینستاگرام استفاده کنید و تصاویر را با دوربین آن ثبت کنید این اپلیکیشن اجازه دسترسی به دوربین موبایل شما را می خواهد یا گوگل مپ تنها در صورتی می تواند مسیر مناسبی را به شما ارائه دهد که مکان کنونی تان را بداند، بنابراین نیازمند دسترسی به لوکیشن شما خواهد بود. در کنار این موارد گاهی پیش می آید که برخی از برنامه ها دسترسی های بیشتری می خواهند که اصلاً به آن نیاز نخواهند داشت. برای مثال به هیچ عنوان نیاز نخواهد بود تا یک اپلیکیشن بانکی به گالری تصاویر شما دسترسی داشته باشد. در نظر داشته باشید که این شمایید که به برنامه های مختلف اجازه می دهید که به چه قسمت هایی از گوشیتان دسترسی داشته باشند و هیچ اپلیکیشنی بدون کسب اجازه نمی تواند به قسمت های مختلف دسترسی پیدا کند. شما می توانید دسترسی برخی از برنامه ها را غیر فعال کرده و یا دوباره آن ها را فعال کنید.
بیشتر بخوانید: دانلود برنامه های تغییر چهره برای اندروید
بررسی خطرناک ترین دسترسی های اپلیکیشن اندروید
برخی دسترسی های اپلیکیشن اندروید کاملا عادی هستند و بیشتر اپلیکیشنها به آنها نیاز دارند برای مثال دسترسی به اینترنت کاملا عادی است و حتی بدون اجازه کاربر انجام می گیرد. اما برخی از دسترسیهای اپلیکیشن اندروید میتوانند خطرناک باشند که این خطر در برخی اپلیکیشنهای نامعتبر بیشتر میشوند. برای مثال دسترسی به دوربین، میکروفون، لوکیشن، مخاطبان و… جزء دسته های خطرناک به حساب میآیند. با توجه به خطر هایی که این دسترسیها میتوانند ایجاد کنند، شما میتوانید پیش از نصب اپلیکیشن دسترسیهای آنها را محدود کنید و در صورتی که به قسمت های غیر مرتبط دسترسی بخواهند میتوانید آنها را لغو کنید. البته گوگل در تلاش است تا حریم خصوصی افراد را ارتقا بدهد و امنیت کاربران را بیشتر کند، به همین علت در اندروید ۱۰ تنها در صورتی که از برنامه گوگل مپس استفاده کنید لوکیشن شما فعال میشود و در اندروید ۱۱ دسترسی به دوربین و میکروفون نیز تنها در صورت استفاده از اپلیکیشن ایجاد خواهد شد. بنابراین گوگل مپس نمیتواند مکان شما را دائماً بررسی کند و این در رابطه با سایر اپلیکیشن ها نیز صدق میکند. در صورتی که برنامه های مخرب را دانلود و نصب کنید این اپلیکیشن ها با دسترسیهای خود میتوانند مشکلات جبران ناپذیری را ایجاد کنند. برای مثال در صورتی که اجازه دسترسی به دوربین موبایل تان را به این برنامهها بدهید آنها می توانند شما را زیر نظر بگیرند و یا با دسترسی به حافظه اصلی و گالری تصاویر، عکس های شما را برای مقاصد سود جویانه ذخیره کنند. در برنامه دو گزینه روت و ادمین در دسترسی ها وجود دارد که هر دوی آنها می توانند برای مقاصد سودجویانه مورد استفاده قرار بگیرند. اما دسترسی ادمین گزینه های بیشتری را در دست هکرها قرار می دهد و آنها می توانند حتی قفل موبایل شما را تغییر دهند.
بیشتر بخوانید: بررسی قابلیت Nearby Share اندروید
آموزش محدود کردن دسترسی های اپلیکیشن اندروید
مرحله ۱: برای محدود کردن دسترسی های اپلیکیشن اندروید ابتدا وارد قسمت تنظیمات یا Settings موبایل خود شوید و روی گزینه Apps ضربه بزنید.
مرحله ۲: روی سه نقطه بالا سمت چپ تپ کنید و از بین گزینه های موجود App permissions را انتخاب کنید.
مرحله ۳: به این صورت می توانید فهرستی از دسترسی های موبایل خود را مشاهده کنید. برای مثال می توانید ببینید که چند برنامه به مخاطبان شما دسترسی دارند.
مرحله ۴: روی یکی از آیکون ها تپ نمایید. به این صورت می توانید تمامی اپلیکیشن های مجاز و غیر مجازی که به این قسمت نرم افزاری یا سخت افزاری موبایل شما دسترسی دارند را مشاهده نمایید.
مرحله ۵: در صورتی که برنامه ای بدون نیاز به قسمتی، به آن دسترسی پیدا کرده می توانید روی دکمه کشویی کلیک کنید تا به رنگ خاکستری در بیاید و این مجوز لغو شود.
در نظر داشته باشید که در هنگام دانلود اپلیکیشن از گوگل پلی می توانید دسترسی های مورد نیاز آن را مشاهده کنید و اگر به قسمت های بی ربطی اجازه دسترسی خواست آن را دانلود نکنید.
امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. پیشنهاد می دهیم تا از سایر مقالات و آموزش های موجود در سایت نیز دیدن نمایید. از همراهی شما سپاس گزاریم.
ارسال نظر
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.